Anna Grethe Aaen

 

Anna Grethe Aaen (f. 1950).

Billedkunstner

Anna Grethe Aaen er uddannet på Århus Kunstakademi og Randers Kunstskole og hun arbejder overvejende med oliemaleri og oliekridt. Anna Grethe henter sin inspiration i den nordiske natur – hun har blandt andet boet og arbejdet på Grønland.

På juleudstillingen deltager Anna Grethe med en række skovbilleder. Motiverne til disse værker er hentet i området omkring Mariager. Det beskriver Anna Grethe som følger:  

”Næsten tyve år har jeg gået og nydt skoven ved Mariager og turen over Hohøj i selskab med min hund. Derefter gik jeg hjem og malede fjelde, fjorde og landskaber inspireret af Grønland, Færøerne og Råbjerg Mile. Jeg havde aldrig malet et træ, kun et krat eller et skovbryn, altid på afstand, aldrig indefra en skov. 

En dag med rimfrost skete det alligevel, at jeg oplevede eller sansede det gamle bøgetræ og en lyst til at male træer og skov. Og inspirerende motiver er der masser af i Mariager.

Det giver mening for mig, at jeg kan give eller tilføre maleriet en stemning ved hjælp af farver. Den syrede gule giver mystik, men mystik kan også gemme sig i tåge eller dis. Og i den blå time kan alt ske. Og skovsøen er omgivet af helt specielle træer. Træer forandrer udtryk gennem sæsonerne, men lyset er altid det vigtigste”.

Anna Grethe Aaen er medlem af Kunstnergruppen TONSART, Kvindelige Kunstneres Samfund, Det kunstneriske Råd, Aalborg Kunstpavillon, Kunstnergruppen Phlox, Kunstnersammenslutningen Mariagerfjord PROKK, Foreningen for professionelle kunstnere og kunstværkere