pontus kjerman galleri samPontus Kjerrman (f. 1954 i Göteborg, bosat i København fra 1979)

Billedhugger, maler, grafiker.

Pontus Kjerrman er uddannet på Göteborgs Konstskola og på Det Kongelige Danske Kunstakademi Billedhuggerskolen ved Willy Ørskov og Stukkatøruddannelse ved Per Thostrup.

Pontus Kjerrman har været lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 35 år. Han har gennem alle årene samtidig haft en stor kunstnerisk produktion. Pontus’ kunst er karakteriseret ved at være både realistisk og urealistisk. Han er meget kendt for sine fabeldyr.  Ofte er manden udtrykt ved en hest – en hest er flittig og arbejdsom. Kvinden udtrykkes ofte som en kat – lidt mystisk og utilnærmelig – katten er helt sin egen. Pontus arbejder med gips, ler og bronze. Han er også kendt som både maler og grafiker.

Pontus gennemfører en del projekter sammen med ægtefællen, Tine Hecht-Pedersen.

Pontus Kjerrman er repræsenteret på Statens Museum for Kunst, Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg, Vejlemuseerne m.fl. Derudover pryder hans installationer bybilledet i mange byer - blot for at nævne nogle få – ”Vandkunsten” i Køge, ”Vandkunst, drikkevandsfontæne og bænk” i Vejle, ”Welcome to my World” i Billund (hvor Fabeldyret hilser på LEGO Technic manden). Pontus Kjerrman er medlem af BKF, Kunstnersamfundet samt af Akademiraadets jury.