Galleri sam Hans pauli olsen 03Hans Pauli Olsen (f. 1957 i Tórshavn, Færøerne). 

Hans Pauli Olsen er uddannet i København på Robert Askou-Jensens tegneskole, Glyptoteket 1976-78 og på Kunstakademiets billedhuggerskole hos Villy Ørskov og Bjørn Nørgaard 1979-87. Gæstelærer på kunstakademierne i Oslo 1988-89 og København 1991-92.

Hans Pauli Olsen udtaler om sine skulpturer og det at skabe disse:

”Mine skulpturer orienterer sig mod den klassiske skulpturarv og mod den nye engelske skulptur, hvor den kropslige og sanselige dimension er i fokus. Jeg modellerer mine skulpturer op i overensstemmelse med den klassiske teknik, hvor skulpturen vokser frem inde fra kernen og udefter. Med håndens spor gennem leret, håndens aftryk i materialet, dannes en ekspressiv og levende overflade. Jeg har altid været optaget af forholdet mellem realitet og ir-realitet. Mellem det faktiske værende og billedet som blot kunne være en luftspejling, et optisk bedrag. Jeg vil skabe skulpturer af det imaginære. Give form til skygger og spejlinger, perspektiviske forskydninger og spor efter nærvær”.

Hans Pauli Olsen er endvidere meget kendt for de karakteristiske Croquis tegninger, han skaber.

Hans Pauli Olsen er repræsenteret på kunstmuseer og en række private samlinger på Færøerne, i Danmark og i udlandet. Hans skulpturer står på adskillige offentlige og private pladser på Færøerne, i Danmark og i udlandet.

Hans Pauli Olsen er medlem af Akademiets Kunstnersamfund.