Tine hecht pedersen galleri sam

 

Tine Hecht-Pedersen (f. 1958 i Aarhus)

Billedhugger

Tine Hecht-Pedersen er uddannet ved Det Fri Akademi, Den Haag, Holland og på Det Kongelige Danske Kunstakademi ved professor Hein Heinsen og Bjørn Nørgaard. Hun har senere læst ved Skolen for Kunstformidling – også ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Tine inspireres af naturen, naturens farver og dufte. Hun bruger naturen direkte i sin kunst – for eksempel ved at lave aftryk af et blad i leret. Tine siger (citat fra ”I en have med skulpturer” s. 7 af Pier Maria Andersen):

”De blade, jeg bruger mest, er pelargonier. Jeg har altid pelargonier stående udenfor mit atelier, og om vinteren kommer de ind i mit rum. Jeg bruger ofte cirkler i min kunst, og pelargonien er en blomst med den mest cirkelrunde form, en form jeg er glad for at bruge”.

Tine arbejder hurtigt og ekspressivt, hun anvender mange forskellige materialer og stærke farver. Tine er kendt som en dygtig formidler og underviser. Hun arbejder med brugerinddragelse og skaber projekter sammen med børn og voksne.    

Tine gennemfører en del projekter i samarbejde med ægtefællen, Pontus Kjerrman.

Tine Hecht-Pedersen har udsmykket adskillige private og offentlige institutioner og hun er repræsenteret på Vejen Kunstmuseum med en række værker. Hun har solgt til blandt Ny Carlsbergfondet, Vejen Kunstmuseum, Clay Keramikmuseum, Oslo Kommunes Kunstsamling. Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet, KKS og Danske Kunsthåndværkere & Designere.