HAVTONER Kirsten Holm

 

Kirsten Holm (f. 1946):

Keramiker

Kirsten Holm udtaler at ”Skønhed – absolut ikke at forveksle med PÆNHED – findes overalt, også i naturens forgængelige spor. Tiden tegner sine egne spor”.

 

Kirsten finder sin inspiration i naturen og det kan ses i hendes keramiske arbejder, i hendes valg af materialer, form, udtryk, overfladebehandling og ikke mindst brændemetode. Kirsten tager ofte udgangspunkt i et fund fra havet, en eroderet østersskal, en spændende sten eller et forstenet søpindsvin. Kirsten drejer en form, bearbejder denne videre med modellering, bankning, skæring, ridsning prægning i overfladen- fremkalder linjer, der strømmer ned over formen, som en fortsættelse af skallens formsprog.

Lise Seisbøll, tidl. Direktør, Danmarks Keramikmuseum udtaler:

”Keramiker Kirsten Holm skaber objekter, ofte af form som lågkrukker, der nærmest synes at vokse frem af de danske kystlandskaber. Hun samler sten, fossiler og østersskaller og bygger sine keramiske former op omkring disse naturgaver, sådan at resultaterne er sammensmeltede enheder af keramik og strandfund. Kunstneren former og udfører sine keramiske overflader sådan, at de hænger sammen med og videreudvikler de mønstre og strukturer, der findes i de indsamlede naturmaterialer. For at kunne gøre dette, har hun udviklet en sand ekspertise inden for RAKU- og MUFFELbrænding. Kirsten Holm blander selv glasurer, begitninger og terra sigillata for at opnå de specielle farvetoner, som hun ønsker”.

Kirsten Holm har deltaget i et stort antal udstillinger på museer og gallerier i en række forskellige lande og solgt til bl.a. Statens Kunstfond. Hun er repræsenteret på Keramikmuseum Berlin, på Danmarks Keramikmuseum, Grimmerhus samt i en række private samlinger.

Medlem af:  Danske Kunsthåndværkere. PROKK, professionelle kunstnere. KKArt.