Fritze Lundstroem

 

Fritze Lundstrøm

Visual artist og Kulturformidler.

Fritze Lundstrøm er uddannet billedkunstner på Århus Kunstakademi. Fritze foretrækker at arbejde med akvarel som udtryksform. For Fritze er det at male en leg med lys og atmosfære, flygtighed og udviskede konturer, som giver hende en oplevelse af ophøjet skønhed.

Fritze inspireres meget af Norden – det er i hendes værker reduceret til et forenklet billedsprog af former, farver og flader, der bevæger sig mellem figuration og abstraktion. Værkerne fremstår som et koncentrat af det oplevede – en fortætning af stemninger og følelser. Akvarellen ligner ikke fotografier, men har nok interessen for lys til fælles med fotografiet, men ikke forholdet til tid, rum og synsvinkel. De nærværende akvareller er, udover at være på flader, udkast til andre former for opfattelse af tid og rum, som forhåbentligt kommer sandheden nærmere. Dynamik og bevægelse giver billederne et spontant udtryk. Den nordiske natur er hendes store inspiration, dens kolorit og det dramatiske spil, mellem lys og mørke er karakteristisk for hendes formsprog.

Akvarel ligger Fritze’s hjerte nærmest - vand er følelsernes element, og akvarelmaleriet har derfor det potentiale, at det kan formidle indhold på en følsom og umiddelbar facon. Akvarelmaleriet har alle de kvaliteter, som drømme er lavet af. Derfor kan et lille vandfarvebillede virke så stort og stærkt på os, der ser på det. Akvarel er øjeblikkets medium, der giver muligheden for at arbejde hurtigt og spontant.

I 2019 havde Fritze den ære at blive inviteret til verdensomspændende akvarel udstilling i Fabriano, Italien. 1.300 kunstnere deltog fra hele verden – heraf kun 2 fra Danmark.